Wekla Green Bambooline – tåliga, massiva och exklusiva bambugolv med lång livslängd. Golven är utvecklade för det skandinaviska klimatet och dess miljö. Golven består av 100% massiv bambu av högsta kvalitet. Golven finns både som massiva golv och som parkettgolv.

Våra vackra golv gör sig utmärkt såväl i hemmamiljö som i eleganta kontor, restauranger, caféer, hotell eller andra offentliga miljöer. Utöver golven kan bambu som inredningsmaterial med fördel användas som väggpanel, lister & nivåutjämnare, kök och i Spa miljöer.

Slitstarkt – hela 2,5 gånger hårdare än t ex ek. Miljövänligt – Ingen skogsskövling och 100% återvinningsbart. Exklusivt – Ett modernt golv som håller länge och passar i alla miljöer. Enkel installation – Klickfunktion för snabb och enkel läggning.

Med våra bambugolv behöver du inte tänka lika mycket på underhåll då de är mycket slitstarka och hela 2,5 gånger hårdare än t ex. ek. Dessutom är golven helt fria från bakterier vilket gör dem både astma- & allergivänlliga. Tillverkningen sker med den absolut senaste tekniken i nya, moderna och högkvalitativa fabriker vilket gör golven extremt starka och formstabila.

Ett naturligt miljöval Bambu är otroligt snabbväxande och efter bara fem år har den nått sin fulla längd vilket kan jämföras med t ex. en ask som behöver ca 100-120 år. Efter att bambun är skördad växer det upp en ny planta på den befintliga och 5-6 år senare har den åter nått sin fulla längd och maximal skördekvalitet. Under sin livstid kan bambun producera en total längd på ca 1,5 km. Bambu är dessutom helt återvinningsbart vilket gör det till ett naturligt miljöval. Det enda vi lämnar efter oss är gröna fotspår.

I samklang med naturen – Jättepandan Jättepandan är växtätare och livnär sig främst på bambu. Dock äter den inte den odlade Moso-bambun som vi använder till våra bambuprodukter. Istället äter den bambuskott och rötter av ett trettiotal andra bambusorter.

Uniclick

Wekla Greenbambooline är ett flytande golv och skall monteras med det patenterade klicksystemet Uniclic.

Det går snabbt - ack vare Uniclic Multifit-systemets utformning har det aldrig gått snabbare och lättare att lägga långa plankor. Professionella golvläggare hävdar att man kan lägga trägolvet upp till 30 % snabbare än trägolv som monteras med traditionella metoder. Dessutom har golvet redan ett skyddande lager så du behöver varken vaxa eller olja ... Du kan börja gå på golvet så snart det är lagt och inreda ditt hem utan att behöva vänta.

Verkligen enkelt - Om du bara klickar ihop dina plankor med den metod som fungerar bäst för dig så finns det ingen risk för att du skadar golvpanelerna. Om du skulle vilja lägga om plankorna är det enkelt att lyfta upp och placera om dem med Uniclic-systemet.

Vänster- eller högerhänt spelar ingen roll - oavsett i vilket hörn av rummet du börjar när du lägger golvet så kommer du alltid att lyckas. Du väljer själv i vilken riktning du vill arbeta, från vänster till höger eller tvärtom – Uniclic passar både vänster- och högerhänta.

Det är helt jämt - - Panelerna kan inte flytta sig eftersom noten passar perfekt in i sponten. Detta resulterar i ett golv utan nivåskillnader och därför inget slitage vid kanterna.

Det är skarvlöst - Öppna skarvar är nästan omöjligt med Uniclic. Detta innebär att det är lätt att hålla golvet rent eftersom det är nästan omöjligt för smuts att ta sig in mellan skarvarna.

Ta med dig golvet - Skall du flytta? Inga problem. Du kan enkelt ta upp golvet och lägga det igen någon annanstans. Det är hur lätt som helst att klicka ihop och ta isär det. När du har lagt golvet igen är det fortfarande lika hållbart. Du känner dig hemma på en gång.

Bona

Våra vackra golv är lackerade med Bona Traffic som är en 100% polyuretanbaserad, vattenburen 2-komponentslack för offentlig miljö där det ställs mycket höga krav på slitstyrkan. Bona Traffic Matt ger en unik matt yta som liknar ytan hos ett oljat golv. Vi ser till golvets hela livslängd och använder därför en produkt som samverkar från början till slut och ger varaktiga resultat - högpresterande och optimerade för största möjliga miljöhänsyn.

Egenskaper: Framtagen för användning i offentlig miljö Utmärkt slitstyrka, klack- och repbeständighet Mycket god kemikaliebeständighet Lämplig för överlackering av tidigare lackerade golv Lösningsmedelsinnehåll mindre än 10% Icke glunande yta Lågt lösningsmedelsinnehåll (VOC) Klarar DIN norm 18 032 och BS 7044:1990 för friktion Uppfyller EN 14904:2006 för halkskydd (sportgolv inomhus) Klarar ÖNORM C 2354 kategori C (mycket starkt slitage)

Bona AB är ett familjeägt företag grundat 1919. Huvudkontoret ligger i Malmö, Sverige och runt om i världen representeras Bona av dotterbolag och distributörer i mer än 70 länder. Bona levererar produkter för installation, underhåll och renovering av trägolv.

Gör det själv/ Golvvård