FAQ Wekla GreenCombo

Varför välja ett Wekla GreenCombo framför ett traditionellt utegolv i trä?

Golven är i princip underhållsfria, lätta att hålla rena och kräver ingen ytbehandling. Materialet är formstabilt, färgbeständigt och slitstark - inga sprickor eller flisor. Golvet är lätt att montera och har en lång livslängd. GreenCombo passar utmärkt både privat och i offentlig miljö.

Hur monterar jag ett Wekla GreenCombo golv?

Att lägga ett GreenCombo golv är enklare än ett vanligt trägolv. Se våra monteringsanvisningar. Vårt golv kan nedmonteras och återmonteras på annan plats, då vi inte skruvar eller förstör plankorna, som i trägolv.

Behövs några speciella verktyg för att montera golvet?

Det behövs inga speciella verktyg för att montera GreenCombo golven. De är lätta att såga, bearbeta och montera. Det räcker med skruvdragare, borrmaskin och eventuellt en kap-/gersåg.

Vilket c/c avstånd rekommenderar ni till GreenCombo golvet?

Vi rekommenderar ett c/c-avstånd på 40 cm.

Vad består Welkla GreenCombo av?

Wekla GreenCombo består enbart av BPC = Bamboo powder composite. Golvet innehåller ingen PVC och är helt återvinningsbart.

Krymper eller bleks golvet?

Nej GreenCombo är både formstabilt och färgbeständig. Green Combo behöver aldrig oljas eller målas som annat tryckimpregnerat ädelträ, typ Camaru, teak mm, som måste rengöras och inoljas varje säsong. GreenCombo behåller sitt vackra utseende många år framöver.

Blir GreenCombo halt när det är vått?

Nej, brädornas ytstruktur ger en halkfri yta samt att materialet är vattenavvisande. Det gör materialet idealiskt runt pooler eller andra vattenutsatta områden.

Blir materialet varmt att gå på i solen?

Wekla GreenCombo blir inte varmare än andra material när det utsätts för solljus. Det fungerar alldeles utmärkt även med ett mörkare golv.

Hur påverkas GreenCombo av temperaturförändringar?

Likt andra kompositprodukter kan GreenCombo expandera och dra ihop sig vid temperaturväxlingar. Vi rekommenderar ett avstånd på ca: 5-6 mm mellan plankor vid längsgående skarvar vid 15°C ute temperatur.

Hur rengörs GreenCombo golvet?

Golvet är mycket lättskött, det räcker oftast att spola av smuts och alger med varmt vatten, eventuellt kan milt handdiskmedel eller såpa användas. Om du använder högtryckstvätt rekommenderar vi ett tryck under 100 bar så att materialet inte tar skada.